tirsdag den 8. maj 2012

Det gamle træ -- Oh lad det stå

Der stod et gammel japansk kirsebærtræ, da vi flyttede ud på gården. Lige nu står den jo så smukt, at det er lige før man får tårer i øjnene  :)) Vi har lige fra begyndelsen af været uenige, om træet sku væk eller ej. Jeg siger nej meget bestemt, men har dog givet mig i, at det kan bruge en beskæring..

Beklager på forhånd kvaliteten af billederne, da det er taget med mobilkamera, men ku simpelthen ikke dy mig for at vise jer det smukke træ.
Dette lille cafesæt købte vi på markedet på Gelskov GodsKigger man godt efter kan man se, hvor fint kæmpestenbrækkens blomster passer i farven til tulipanerne og træet.


23 kommentarer:

 1. Uh!! Kan da så sandelig godt forstå, du ikke vil af med det træ - det er jo helt fantastisk! Sødt sæt I købte på Gelskov (har selv stolene) :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene. JEG er også meget glad for det ;)) Hvordan går det med dit eget indkøb derovre ? Har du fået dem tilplantet ?

   Slet
  2. Ja, det har jeg - nellikker i den ene og lavendel i den anden ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 2. Træet er helt sikkert smukt, når den står med blomster, men det er desværre så kort.
  Min mand er helt vild med japanske kirsebærtræer, men her i haven er det kun blevet til en søjleudgave, fordi jeg synes et større eksemplar tager for meget plads, når man ser på prydværdien eller mangel på samme resten af året.
  I vores nye have, forventer jeg der bliver plads til en enkelt, men ellers ender det måske med en række i søjleudgave et eller andet sted i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi. Du har helt ret i det varer alt for kort. Men vi har ikke ret mange træer på grunden, så jeg værner om dem. Som jeg siger til Lars; det tager så kort tid at fælde et stort træ, men at få et igen, varer mange år. Så jeg overvåger ham nøje, når han tager motorsaven frem ;))

   Men når vi skal til at planlægge beplantningen til marken, skal der helt sikkert en masse træer i den, og en sø, og et læhegn og og.... :))

   I jeres nye have bliver der da bestemt også plads til at HJ kan få sin drøm opfyldt !!

   Slet
 3. Aiihh..jeg er vild med dit træ, og jeg har drømt at få sådan en i mange år. På et tidspunkt kom jeg til at købe et japansk kirsebærtræ, men desværre ikke lige sådan en som du har, og det var jo sådan et det skulle være. Et vidunderligt syn:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente. Det var da ærgerligt, du fik købt et forkert. Førhen har jeg altid troet, at der kun fandtes en slags, men der er jeg da blevet klogere !! :))

   Ja det er et vidunderligt syn og nyder det hver eneste dag, så længe det varer.

   Slet
 4. Jo, det er meget smukt. Jeg kan godt forstå, at du er glad for det. Vi har ikke selv plads til så stort et træ, men jeg ville også knuselske det, hvis det var mit.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nina. Har altid elsket træer og vil hellere befinde mig i en skov end ved vandet. Jeg er opvokset et sted med begge ting, og i dag kan jeg da godt se, jeg har været priviligeret i manges øjne, når man ser på hvad folk er villige til at give for vandkig !! Vanvittigt synes jeg, men det er måske fordi, jeg foretrækker træer..
   Håber bare aldrig den "kære" regering finder på at beskatte skov- og markkig !! ;))

   Slet
 5. Det er et smukt træ - kan det ikke skæres ned, så I kan beholde det. Jeg ved ikke så meget om japansk kirsebær andet end
  at de er smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Vi har plads til det. Det er bare lidt uregelmæssigt i formen og så er nogle af grenene lige tæt nok på huset. Det er mere fordi Lars ved, at jeg elsker det og de andre træer, at han driller mig med det ;)

   Slet
 6. Der er meget romantik i de skønne billeder med rosa nuanccer og hvidt - der er en stemningsfyldt atmosfære fyldt med sol og forår, også i de flotte blomsterbaljer :)) Jeg synes bestemt det ville være synd og fjerne det smukke træ. I har også en dejlig udsigt over marker og hegn.
  Nu får vi forhåbentlig noget regn til vores tørstige vækster!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Haverose. Ja det er der faktisk i billederne. Og egentlig meget utiltænkt.. Dengang vi plantede haven til med forskellige planter, mange som vi har fået rundt omkring, vidste jeg ikke hvilken farve kæmpestenbrækkens blomster havde. Så det var jo meget heldigt. Og farverne på tulipanerne havde jeg ikke lige tænkt over ku matche der, da jeg købte dem. Så heldig har jeg været.
   Kan overhovedet heller ikke forestille mig haven uden det træ. Det giver en dejlig atmosfære også bare med bladene på.

   Ja udsigt går vi ikke ned på.. Sidder lige og kommer i tanke om, at jeg da skal have vist udsigten fra køkken og soveværelse.. :))

   Søreme om du ikke fik dine forhåbninger indfriet. Her regner det i hvert fald ;))

   Slet
 7. Ja, skønt syn. Jeg nyder også mit egen, det stritter dog mere opad. Dit har en mere romantisk facon :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte. Ja det er bare så smukt. Ved ikke hvor stort eller gammelt dit er, men måske den vil hænge mere med alderen..

   Slet
 8. Skønne stemnings fyldte billeder du viser os, og hvor står dit blomstrene træ flot, skynd dig at tage en masse billeder, som du kan glædes over, når den korte blomstring er slut ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi. Ja skal have tømt vores kamera for billeder, så der kan blive taget nogle ordenlige billeder af det.

   Slet
 9. Træet er rigtig smukt.
  Jeg forstår godt at du er glad for det.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 10. Virkelig smukke billeder af et smukt træ og omgivelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Vi er også glade for at bo her. Efterhånden kommer der mere og mere styr på haven, men det tager jo tid :)

   Slet
 11. Der var du jo Lena, nu kan jeg følge med på din blog.
  Tak for i går på dejlige Samsø.
  Ha' en smuk søndag.
  Kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Altså først set din besked nu.. Takker også for en dejlig dag på Samsø. Det var rigtig hyggeligt. !!
   Skriver ikke så mange indlæg, men dejligt du gider følge med ;))

   Slet