tirsdag den 10. april 2012

Pileflet

Jeg har været på kursus i pileflet med levende pil. Ville have været på kursus i kurveflet osv. men ku ikke finde et. Så dette kursus her og tænkte hvorfor ikke.

Det var faktisk meget skægt og hyggeligt. Rimeligt let at gå til og så fik jeg da en del med hjem. Desværre er sæsonen for at flette med levende pil ikke ret lang, så vil på kursus her i efteråret med tørret pil. Hvem ved. Måske bliver jeg bidt af det, og så har vi da plads til et par pilebuske eller tre ;))Kig lige bort fra det andet kaos ;) Fik da heller ikke lige toppen med kan jeg se nu. Ja. Ja. Får jo nok styr på det en dag!!


skal lige ha fundet et godt sted til disse 2

Det er jo så meningen, at der skal komme grønne blade foroven, så det er jeg spændt på at se. Det så da meget godt ud i bogen ;))
Tilplantede 2 whistkytønder i efteråret.  Løg for ialt kr. 125 købt billigt i Bilka og Jem og Fix... Skønt at finde noget godt og billigt... :)
De er ikke så langt fremme endnu, men synes lige jeg ville vise dem alligevel..Den ene indeholder: 16 White Parrot. 25 Mount Tacoma (begge hvide tulipaner) 45 hvide perlehyacinter og 20 lyseblå armensk perlehyacinter.


Den anden: 30 bjerglilje. 40 snepryd(pink giant) 8 Black Hero tulipan. 10 Blue Wow tulipan og 25 Blue Diamond tulipan
Lidt flere krukker med lidt af hvert. Mest tulipaner. Genbrug fra sidste års krukker.


lyseblå porcelænshyacinthHer titter nogle pæoner frem. Skal have dem i jorden inden længe18 kommentarer:

 1. Du er da kommet rigtig godt efter dit pileflet.
  Jeg skal love for, at der er gang i dine planter.
  Jeg er endnu ikke begyndt at så, men jeg håber da jeg kan nå det.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja det var faktisk ret sjovt og ikke så svært igen. "gruer" mere for flet med tørret pil.. :)
   Ja det begynder da at hjælpe på løgene efterhånden. Jeg har heller ikke sået ret meget. Sidste år gik jeg for tidligt i gang, med ranglede planter til følge. Det gider jeg ikke i år, men skal snart i gang.
   Også god dag til dig.. :)

   Slet
 2. Hej Lene
  Hvor er det fine ting du har lavet i pileflet, og dine krukker ser da også flotte ud.
  M.h.t den hvide lungeurt, så kan det jo være at den er mere grovillig hos dig.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten
   Tak. Tak. :))
   Har plantet lungeurten i dag. Der var 3 - 4 skud i hver potte. Dem delte jeg simpelthen med hård hånd. Håber sandelig at de kan holde til det og vokse videre. Men det får jeg jo at se senere.. ;))

   Slet
 3. Sikke en spændende blog du har - lækre krukker, du viser og fint pileflet :-)

  Jeg tilføjer dig min blogliste - kan se, at jeg ligger på din - tak :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene

   Tak skal du have..
   Ja selvfølgelig er du på min blogliste !!! ;))

   Slet
 4. Hej Lene

  Faldt lige over at du skrev bjerglilje ,den tror jeg ikke jeg kender har den også et andet( latinsk) navn.
  Dejlige dyr du har og en masse plads.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 5. Hej Helle

  Den skulle hedde:
  Ixiolirion tataricum

  Tak. Tak. Ja det er dejligt med en masse muligheder. Nu skal vi så bare finde ud af, hvordan vi gerne vil have det... :)

  Vil skynde mig og gå ind og melde mig under fanerne hos dig.. ;)

  SvarSlet
 6. Hvor har du lavet meget pileflet på dit kursus. Jeg har også været på et, og det tog en hel week-end
  at lave et fuglefoderhus. Det er desværre gået til. Pil holder jo ikke evigt.
  Øj en masse spændende, du har i dine krukker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente

   Ja det blev da til en del. Troede heller ikke jeg ku nå så meget, men det gik faktisk rigtig godt. At flette med tørret pil tager meget længere tid, så kan godt forstå det tog dig en weekend. Vil på kursus i det her til efteråret, når der ikke er så meget at lave udenfor mere. Gider ikke nu her hvor dagene og aftenerne kan bruges ude i det fri :)) Og nej det holder ikke evigt, men det er dæleme flot..!!

   Ja glæder mig også til det begynder at vælte op af dem. Lige nu behøver jeg da ikke vande, for hold da nu helt op det vælter ned foroven. Desværre. Ville hellere luge ukrudt end gøre rent indenfor ;))

   Slet
 7. Hej Lena
  Din have er rigtig spændende og lækkert anlagt med de fine indslag af krukker med pileflet. Og krukkerne har rigtig mange løg i, kan jeg læse og se, så blir det ekstra flot og frodigt!
  Nu har du jo luget og gjort rent, så du rigtig kan nyde weekenden som vist bringer sol, sol, forhåbentligt også i din del af landet.
  Rigtig god weekende og havevejr,
  :-D
  Haverose

  SvarSlet
 8. Hejsa Haverose

  Ja har da fået luget det meste, og havde håbet på at få det sidste ordnet i dag, men men det synes vejrguderne åbenbart ikke. I stedet tror jeg, at jeg vil se om jeg kan finde noget tøj til næste lørdag, hvor min kærestes datter skal konfirmeres. Hader at skulle "klædes" ud, da jeg befinder mig bedst i arbejds- og joggingtøj. Men må jo hellere pynte mig lidt ;))

  Også rigtig god weekend til dig.. ;)

  SvarSlet
 9. Der er bare næsten ikke noget bedre end lige nu, hvor de løg, vi fik lagt de regnfulde efterårsdage nu belønner os.

  Pileflet er skønt at kigge på. Jeg har aldrig selv prøvet det men har vist aldrig set noget, som ikke tog sig godt ud.

  SvarSlet
 10. Hej Frøskuffen.

  Du har fuldstændig ret med den løglægning. Glemmer aldrig for 2 år siden hvor jeg havde ca 1500 løg jeg skulle have lagt. De sidste blev lagt i regnvejr i thermokedeldragt. Svor at så mange skulle jeg aldrig lægge igen. Men hvor er det dejligt nu, hvor man har glæde af dem, og kan se hvordan de bliver flere og flere...

  Elsker også pileflet og det var faktisk ret nemt at lave. Glæder mig til, at der kommer rødder, og de begynder at skyde..

  SvarSlet
 11. Det er hårdt at lægge så mange løg. Men godt år der kommer fler og fler. ;)

  Piletræet er fra Aldershvile. Det er en almindelig hængepil. Den er plantet i 2007, hvor den bare var en pind med lidt stikkerjawwertusser på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja var også noget træt af at lægge løgene dengang, men nyder det nu !! ;)

   Hold da op siger jeg bare. Er det virkelig vokset SÅ meget på 5 år. Imponerende. Skal da vist lige ha overtalt min kæreste til sådan et. Den er jo gudesmuk.. Er den nem nok at have med at gøre ? Ved du hvor stor den bliver eller holder du den bare nede med klipning ?

   Slet
 12. Hej Lena
  Det ser fint ud med dit pileflet, men er det ikke hårdt for fingrene. På Samsø Højskole hvor jeg var ansat inden jeg gik på efterløn, var der pileflettekurser hver sommer, men de gik af mode, så nu har de dem ikke mere. Du har da gang i nogle potter, skal jeg love for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Nej synes ikke det var så slemt, men ku godt forestille mig, at det måske var det, når man skal flette kurve og sådan noget. Dem jeg har lavet der gik faktisk ret hurtigt at få greb på. Mener jeg var på kursus i 5 - 6 timer og med pauser til mad og snak og venten på læreren, så synes jeg da, jeg fik lavet en del ;))

   Ja der er løg i potterne, så det bliver godt, når det hele kommer op... Skal også have gang i såning af forskellige stauder og blomster. Må vist hellere komme i gang. Er langt bagefter andre har jeg fundet ud af :)

   Slet