fredag den 6. april 2012

Drivhus og køkkenhaven på Kokborg


Sikke et skønt vejr der var i går. Høj skolskin, kun lidt blæsevejr og højt humør. Skønt. Lad os få nogle flere af den slags dage.Fandt nogle billige stauder bl.a. i Lidl og Netto for noget tid siden. Haps sagde det ned i mors kurv.
Her er de så kommet lidt op.

Dejligt med lidt selskab til arbejdet. Her er det min skønne Maine Coone Gizmo. :)

Her kan I så se udsigten over vores mark. Vi har pt 2 ponyer og 2 geder. Vi har besluttet at gå af med dem. Vi synes ikke tiden er til dem, og er hele tiden bundet af, at man skal være hjemme og fodre dem 2 - 3 gange om dagen. Til hverdag er det jo ikke noget problem, men tit på besøg og til fester, så kan man ikke lige blive så længe, som man gerne vil. Interessen er der heller ikke længere, og da hverken vi eller børnene rider længere, har vi valgt at sælge dem.

Men men. Det giver jo 10.000 m2 som så kan indrettes til noget spændende. Lars er allerede i gang med ideer om læbeplantning og en lille sø og noget skov osv.osv. Mulighederne er jo mange....   


Heldigvis er Charlie og Gizmo bedste venner... 

I baggrunden kan I se vores frugthave. 9 træer med æbler, pære og blommer. Bliver godt om et par år når de begynder at give lidt af sig. Vi har tænkt os at holde dem i plukkehøjde. Altså max 3 m og så tynge grenene ned. Gider ikke de der store kæmpe træer, hvor man skal stå på en stige med fare for liv og lemmer for at få et æble.

Naboen Erik kom med sin fine gamle røde Fergie og pløjede køkkenhaven i det dejlige vejr.Så dejligt med gode naboer. En flaske whiskey i overskud fra min 50 års fødselsdag forrige år gav vi, da der ikke lige var nogle øl på lager. Det er sgu betaling på jyske maner...   ;))

Håber I derude får nogle fantastiske havedage i påsken (når jorden er tøet op efter nattens frost) Øv også lidt at påsken ikke falder bare 14 dage senere. Sidste år faldt sommeren jo der !!!

Jeg venter i hvert fald et par dage endnu med at pakke thermokedeldragten ned endnu...  ;))

16 kommentarer:

 1. Det var en rigtig smuk dag i går.
  I dag får du vistbrug for thermodragten igen, desværre.
  God påske.
  :-) Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe

   Ja det var da en kanonlækker dag i går. Vi skal hente et gratis drivhus i Odder i dag, så der får jeg vist brug for thermodragten !! :)

   Også rigtig god påske til dig !!

   Slet
 2. God morgen, Lena, og god påske!

  Ajj, hvor spændende billeder, du har lagt ud! Det er da et fabelagtigt sted du bor med uanede muligheder:))
  Jeg vil gøre lige sådan med frugttræerne lige med undtagelse af måske blomme. jeg har kun et selv, en blomme og Jeg beskærer aldrig mit, jeg tror det er en Opal. Jeg har læst at man skal være forsigtig med beskæring, og så er træet i øvrigt lidt 'hængende' med grenene og nok kun de der 3 meter, og det bugner med frugt hvert andet år, næste mere moderat. Men jeg ved ikke så meget om det i virkeligheden, har bare set det virker, og naboen som har samme type, har beskåret med ringe resultat( stort set ingen blommer!).

  Der er ingen koder på din når jeg går ind på bloggen, tillykke med det! Jeg må i gang igen og fikse lidt med min.

  Jeg må smutte nu men vender tilbage med lidt om din smukke kat og hund. Jeg har selv en kat der ligner din men bare er sort langhåret!

  Hej for nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Haverose..

   Ja vi har 12.2oo m2 at gøre godt med, så vi kan bare komme i gang.. ;))

   Tror heller ikke vi vil skære i træerne men prøve at tynge grenene ned. Men vi får se. Der er jo nogle år til at finde ud af det i ;))

   Har lagt en "opskrift" på din blog til fjernelse af de der koder. Håber jeg da :))

   Glæder mig til at se nogle flere billeder af DINE dejlige dyr !!! (forstod du den ??) :)))

   Slet
  2. Jep, er tilbage fra hyggelig påskemiddag i byen, ( jeg er altid lidt hårdt medtaget, når jeg skal køre bil og sidde i en del timer). Jo jo, jeg har da også planer om at præsenterer mis Honey; jeg skal nok finde foto frem :)
   Gizmo, er hankat, ikk? Jeg kan ikke stå for røde katte, så smukke, og så den største race af alle huskatte!! - han er da guldværd! Hvor gammel er han? Charlie lød det som du måske havde fået som voksen eller? Skøn er han, og meget venlig ser han ud til.
   Koder, ja åh ja! Der var allerede klikket af der hvor du foreslog, æv - må finde tid til at rode med det, men ellers sødt af dig og hjælpe med problemmos ;))
   Fik du drivhuset hjem?

   Slet
  3. Jo Gizze fik vi, da han var ca 4 mdr. Han bliver 3 den 20.9. Tror desværre ikke han vokser mere, men pyt, han er DEJLIG alligevel !!

   Bassemand fik vi af en af mine gamle venner. Skilsmissehund. 1 år gammel dengang og total opdraget. Vi har aldrig haft nogen problemer med ham overhovedet. Nu bliver han 7 den 1.8. Ak ja tiden den løber bare afsted.. Selvfølgelig gør han, når der kommer nogen, men det skal han jo. Dem der kender ham er ligeglade, når han kommer drønende, og de andre står helt stille, hvis de da overhovedet kommer ud af bilen ;))

   Fandt faktisk en blog der hedder blog hjælp: http://bloghjlp.blogspot.com/2012/02/afmelde-bogstavkode.html
   måske du kan bruge den ??

   Ja vi fik det hjem i går. Ca 5 m2 men det kan sagtens bruges. Trænger til en kraftig rengøring, men det er jo hvad det er. Så der er lige en ting mere på to do listen :))

   Slet
 3. I bor et dejligt sted! Masser af udenomsplads - det har min mand altid talt om... Ja, betaling i naturalier, det kan man da forstå :)

  Skønne dyr, katten er vel nok smuk.

  God påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frk. Anemone

   Tak. Vi er også vildt glade for at bo her. Det har været lidt hårdt at istandsætte huset, når man nu ikke er fagudlært. Men det hjælper på det.

   Jamen hvis din mand gerne vil, så må I jo kaste jer ud i det... Eller hva ?? ;))

   Jep. Naturalier ved man hvad er. Skattefar har jo fået sine penge en gang !!

   Tak. Ja dyrene er skønne og højt elsket..

   Rigtig god påske til dig også !!

   Slet
 4. Dejlige planter du har købt.

  Det er da noget af en park I kan lave på den grund. Jeg sidder og bliver lidt misundelig :-)

  God påske

  Kh
  Gitte H

  SvarSlet
 5. Hej Gitte

  Ja det er nogle gode planter.. :)

  Ja der er rigtig mange muligheder med den størrelse grund.. Vi har talt om at få lavet en plan, så vi ikke render rundt i små cirkler, men der skal jo være penge til det hele. Indtil videre skal der plantes 60 m hæk og og og så vi kommer ikke til at kede os ;)

  Også rigtig god påske til dig

  Skynder mig ind på din blog og melder mig under fanerne.. ;)

  SvarSlet
 6. Gode billeder. Spændende planter hu har købt. Glæder mig til at se billeder fra din have, nå planterne kommer med blomster.
  Altid rart at have meget jord at arbejde i.
  Håber det lykkes for jer at sælge dyrene. Det KAN være vanskeligt. Vi har fosøgt at sælge vore heste, men endnu uden resultat.
  Tak for kigget.
  Håber du har en god påskelørdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak... Ja glæder mig også til snart at få dem i jorden. Kan ikke vare så længe.

   Vi har fået solgt islænderen billigt. Han skal bruges til faderen i en familie, hvor datteren også har en hest. Moderen er bange for heste, men da hun mødte Faxi, faldt hun totalt for ham. Vi har lige fået en mms med et billede af den boks de er ved at lave til ham. Det er bare SÅ dejligt at vide, at han vil blive værdsat og holdt af for den dejlige hest han er.

   Den lille pony kommer der nogen og ser på om et par uger. Så vi krydser fingre.. :)

   Også en god påskemandag til dig :)

   Slet
  2. Tillykke med salget.
   Så lykkes det måske for jer at få den solgt. Det håber jeg for jer.
   Ha` en god dag.

   Slet
  3. Taakk.. Ja håber også på den lille ryger.. OG krydser fingre for at det også vil lykkes for jer !!

   Også en god dag til dig :))

   Slet
 7. Sikke en masse frø du har købt og de er på vej, det er da dejligt.
  Der bliver da noget plads at plante på, når I kommer af med husdyrene, det skal nok ikke være have det hele, det bliver nok for meget.
  Sjovt nok har min søn og svigerdatter også en kat, der hedder Gizmo. Jeg kan ikke huske hvad slags det er, men den er meget langhåret.
  Havehilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth

  Ja de er kommet godt i gang. Skal dæleme snart have dem i jorden. Men men lige nu vælter det ned, men så er det jo godt jeg har fri resten af ugen ;))

  Ja vi har nok af bede oppe i haven. I hvert fald indtil det hele falder på plads. Vi er ved at blive tilsluttet det offentlige kloaksystem og suk, DET har taget lang tid.. De mangler stadig at få lagt et rør ned fra huset og til pumpestationen. Så indtil da kan vi ikke rigtig få plantet noget græs og få det til at se lidt ordentligt ud...

  Det var så skægt da vi sku navngive katten. Han hed Pivs da vi fik ham, men DET ku jeg ikke lide. Efter at Lars´datter gennemgik en masse navne fra nettet kom hun til Gizmo. Sådan. Det var da det han sku hedde ;)) Måske ikke lige helt gennemtænkt med en langhåret kat på landet, der elsker at jage mus og fugle, men hva, så bruger vi da bare tiden på at udfiltre pelsen for diverse ting og sager bagefter. De der små burrer er de værste !! ;))

  SvarSlet